Hesap İşletim Ücreti Nedir? Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar 2022

hesap işletim ücreti nedir
hesap işletim ücreti nedir, hesap işletim ücreti almayan bankalar

Bankalarla yaşanan sorunlardan bir tanesi hesap işletim ücreti sorunu. Bu sorunu nasıl aşabiliriz, bankaya hesap işletim ücreti ödememek için neler yapabiliriz? Hesap işletim ücreti nedir, neden bankalar hesap işletim ücreti keser bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Hesap İşletim Ücreti

Bankalar kurumlarında hesabı olan çoğu müşterilerinden hesap işletim ücreti almaktadırlar. Ücret tarifesi bankadan bankaya değişmektedir. Hesap işletim ücreti müşterinin açmış olduğu hesapta para bulunması durumunda işletim ücreti müşteri hesabından otomatik olarak kesilmektedir. Hesap işletim ücretleri bankaların belirlediği dönemlerde kesilmektedir. Hesap işletim ücreti genellikle 6 aylık olarak kesilmektedir. Bazı bankalar yılda bir defa ücret tahsilâtı yapmaktadırlar. Bankaların müşterilerinden hesap işlem ücreti alma zorunlulukları bulunmamaktadır. Bankaların bir kısmı müşterilerinden hesap işletim ücreti almamaktadırlar. Müşterilerinden hesap işletim ücreti almayan Banka sayısı artmaya devam etmektedir. Bireylerin hesap işletim ücreti ödememek veya daha düşük ücret ödemek için gerekli araştırma yapmaları gerekmektedir. Yatırımcı çekmek için hesap işletim ücreti almayan bankaları araştırarak tercih edilebilmektedirler.

Hesap İşletim Ücreti Nedir?

Bankalar, müşterilerine açmış oldukları mevduat hesap ve bu hesaplar üzerinden yapılan işlemler karşılığından müşterilerinden dönem dönem ücret almaktadırlar. Bankalar müşterilerine açmış oldukları hesaplar karşılığında, hesap açan bireyler her hangi bir işlem yapmamaları halinde de Bankalar müşterin açmış oldukları hesapların, güvenliğini sağladıkları için müşterilerinden ücret almaktadırlar. Bankaların bir kısmı mevduat hesabı için müşterilerinden ücret talep ederken bazı bankalar katılım fonu hesapları içinde müşterilerinden hesap işletim ücreti talep etmektedirler.

Hesap işletim ücreti nedir? Sorusuna Daha açıklayıcı ve genel kapsamlı verilecek cevap; Hesap işletim ücreti bireylerin Bankalar üzerinden iş ve işlemlerini yürüte bilmeleri için Bankaya müracaat ederek kendilerine ait açmış oldukları hesabın korunması ve bu hesap üzerinden işlemlerini yürüttükleri için bankaların belirlediği dönemlerde bankaya ödenen ücrettir.

Vadesiz mevduat hesaplarının bir kısmından hesap işletim ücreti talep edilmez. Bazı bankalar öğrenci olan müşterilerinden hesap işletim ücreti talep etmemektedir. Yine bu bankalar müşterilerinin açmış oldukları altın hesabı ve fatura ödeme talimatı veren müşterilerinden de ücret talep etmemektedirler.

Hesap İşletim Ücreti Ödememek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Banka müşterilerinin açmış oldukları hesap için işletim ücreti ödememek için farklı yollara başvurmaktadırlar. Hesap işletim ücreti ödememek için birkaç seçenek bulunmaktadır. Bireyler düzenli oldukları maaş aldıkları Bankalar üzerinden iş ve işlemleri yapmaları durumundan hesap işletim ücreti ödememektedirler. Yani maaş hesapları hesap işletim ücretinden muaf tutulmaktadır. Hesap ücreti ödemedikleri gibi hesaplar arası para aktarma gibi birçok işlemde de ücret edememektedirler.

Maaş ödemesi yapılan hesap üzerinden bireyin işlem yapması kendisine birçok avantaj sunmaktadır. Yine gelişen teknoloji ile Bankacılık alanında birçok yenilik hayata geçmiş durumdadır. Bankalara uğramadan telefon üzerinden mobil bankacılık hizmeti Banka müşterilerine sunulmaktadır.

Mobil bankacılık üzerinden iş ve işlemlerini gerçekleştiren bireyler çoğu birçok konuda avantajlı oldukları gibi bu mecrada da herhangi bir ücret ödemeden veya minimum ücret ödeyerek işlemlerini gerçekleştire bilmektedir. Yine internet bankacılık uygulaması üzerinden Banka müşterilerine mevduat faiz oranlarını maksimum seviyede kullanma imkânı da sunmaktadır.

Faturalarının düzenli ödenmesi için mobil bankacılık üzerinden ödeme talimatı veren müşterilerden hesap işletim ücreti alınmaya devam ediliyorsa Banka görevlileri ile görüşülerek işletim ücreti talep edilebilmektedir.

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar Var Mı?

Bankalar müşteri kaybı yaşamamak ve yeni müşteri kazanmak için müşterilerine avantaj sağlayan birçok yönteme başvurmaktadır. Banka müşterilerinin Banka seçimlerin de dikkat ettikleri birçok konu bulunmaktadır. Bu konular içerisinde en önemli konuların başında hesap işletim ücreti gelmektedir.

İşletim ücreti her ne kadar düşük görünse de yatırımcıya başka alanlarda da negatif olarak yansımaktadır. Bu sebeple en çok merak edilen ve araştırılan konuların başına Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar Var Mı? Sorusu gelmektedir. Hesap işletim ücreti almayan banka sayısı az olmakla beraber bulunmaktadır. Hesap işletim ücreti almayan bankaların isim listesi aşağıda verilmiştir.

Hangi bankaların hesap işletim ücreti almadıkları genel kapsamlı araştırma yaptıktan sonra hesap işletim ücreti almayan Bankalar olduğu görülecektir. Hesap işletim ücreti almayan Bankaların bazı müşterilerinden hesap işletim ücreti talep ederken, diğer müşterilerinden herhangi bir hesap işletim ücreti talep etmedikleri görülmektedir. Bankaların müşteriler arasında farklı prosedürler uygulamasının başlıca sebepleri bulunmaktadır.

Yatırımlarını ve maaşlarını hesap ücreti almayan bankalar üzerinden yapan bireylerden ücret alınmadığı bilinmelidir. Bu Bankalara hesap açılacağı sırada banka yetkilileri ile bu konuların görüşülmesi gerekmektedir. Hesap işletim ücreti talep etmeyen Bankaların şartları sağlandıktan sonra müşteriler herhangi bir ücret ödemeden Banka hesabı açarak iş ve işlemlerini yapabilmektedirler.

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar Hangileri?

Bazı bankalar hesap işletim ücreti, kredi kartı aidatı gibi ücretler almıyor. Bu anlamda özellikle gençler arasında en çok tercih edilen banka Enpara. Diğerlerine de liste halinde paylaşalım.

• Enpara
• Senin Bankan
• Yapı Kredi Nuvo
• Albaraka Türk Katlım Bankası
• Türkiye Finans Katılım Bankası
• QNB Finans bank
• TEB
• Kuveyt Türk Katılım Bankası

Bu bankalar veya hesap türleri ile çalıştığınızda, hesap işletim ücreti ödeme gibi bir saçmalıkla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Eğer farklı bir banka veya hesap türü ile çalıştınız ve sizden hesap işletim ücreti kesintisi yaptıysa tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*