Birleştiren İhtiyaç Kredisi – Kredi Kartı Borçlularına

birleştiren ihtiyaç kredisi başvurusu
Ziraat Bankası birleştiren ihtiyaç kredisi, birleştiren ihtiyaç kredisi nasıl alınır, birleştiren ihtiyaç kredisi şartları, ziraat bankası kredi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kredi kartı borçlularına yönelik açıkladığı borç yapılandırma projesi sonrasında akıllarda birçok soru işareti oluştu. Kullanıcılarımızdan gelen talepler doğrultusunda bizde birleştirilen ihtiyaç kredisi hakkında oluşan soru işaretlerini gidermek için bir yazı kaleme almak istedik. Makalemizin tamamını okuduğunuz takdirde aklınızda hiçbir soru işareti kalmayacağını düşünüyoruz.

Birleştiren İhtiyaç Kredisi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kredi kartı borçlularına umut olan açıklaması sonrasında gözler Ziraat Bankası’na çevrilmişti. Nitekim iraat Bankası da konu ile alakalı açıklama yapmakta gecikmedi ve Birleştiren İhtiyaç Kredisi adı altında kredi kartı borçlularının borçlarını yapılandırma amacı ile kredi tanımladıklarını duyurdu.

Projenin asıl amacı borçlarıyla başı dertte olan insanlara kredi vererek borçlarını Ziraat Bankası aracılığıyla birleştirmek ve takip edilebilirliğini arttırırken düşük faizli, aynı zamanda uzun vadeli taksitlere bölmek. Faizi 24 aya kadar %1,10, 60 aya kadar ise %1.20 olan taksitlerle borç sahibi insanlar borçlarını ödeyebilecek.

[irp posts=”438″ name=”Senet Nedir, Nasıl Kullanılır?”]

Nakit Ödeme Yapılmayacak

Ziraat Bankası’nın başlattığı bu uygulama kredi çekmek isteyenlerin de akıllarında soru işareti oluşturmaya başladı. Yani bireysel ihtiyaç kredisi çekeceğime daha uygun faiz oranlarıyla bu krediyi çekeyim diye düşünüyorsanız üzgünüz böyle bir şansınız yok. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şu: Ziraat Bankası size nakit ödemesi hiç bir şekilde yapmıyor. Siz kredi kartı borcunuzu belgeliyorsunuz ve birleştiren ihtiyaç kredisi başvurunuzu yapıyorsunuz. Sonrasında Ziraat Bankası diğer kredi kartı borcunuzu kapatıyor ve siz uygun faiz oranları ile yapılandırılmış olan borçlarınızı Ziraat Bankası’na taksit taksit ödüyorsunuz.

2019’da yapılan harcamalarınız harici Ziraat Bankasına borç ekstrelerinizi götürdüğünüz takdirde Ziraat Bankası doğrudan borçlarınızı kapatacak, nakit ödeme mevzubahis olmayacak. Birleştiren İhtiyaç Kredisi için başvururken yanınızda bulunması gereken evraklar arasında son 3 aya ait maaş bordronuz, SGK Hizmet Dökümünüz, Kimlik fotokopiniz ve imza sirküleri de bulunuyor.

Birleştirilen Kart Kullanılamayacak

Birleştiren İhtiyaç Kredisi kapsamında yapılandırılan kredi kartları kapatılarak tekrar yapılandırılması önlenecek. Eğer kredi kartı borcunuz başka bir bankadaysa, borcunu ödediğiniz kredi kartını kapatmanız gerekiyor ve borcunuz olan banka Ziraat Bankasına yeni bir kredi kartı vermeyeceğini taahhüt ediyor. Ziraat bankasından temin edeceğiniz dilekçeyi kredi kartı borcunuz olan bankaya imzalattığınızda bahsettiğimiz taahhüt sağlanmış oluyor ancak şimdilik sistem tam oturmadığından borcunuz olan banka belgeyi imzalamak için talimatı olmadığını söyleyip sizi biraz uğraştırabiliyor.

Banka Takibine Girmiş Kartları Kapsamıyor

Banka takibine girmiş kredi veya kredi kartı borcunuz olduğu takdirde Birleştiren ihtiyaç kredisinden yararlanamazsınız. Ayrıca kredi kartı borcunuz dışında üzerinizde herhangi bir borç varsa yine kredi çıkmama ihtimali var. Bu uygulamadan yararlanmak için bir kefile de ihtiyacınız var. Yani borçları banka takibine girmiş olan kredi kartı borçluları Ziraat Bankası’nın başlatmış olduğu bu yapılandırma kampanyasından ne yazık ki faydalanamıyor.

Alabileceğiniz Maksimum Kredi

Birleştiren İhtiyaç Kredisi taksitleri en fazla maaş bordrolarınızla teyit ettiğiniz aylık düzenli olarak kazandığınız gelirin yarısı kadar olabilir. Bu durumda 5.000,00 TL Geliriniz varsa 60 aylık vade ile aldığınız kredinin geri ödemesi en fazla 150.000,00 TL olabilir. Asgari ücretle çalışan birisiyseniz bu miktar 60.600,00 TL’ye kadar düşüyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*